Objavljeno

Krožna žaga WKA Uniforest za varno in učinkovito pripravo drv

Krožna žaga WKA Uniforest

Pri delu z gozdarsko mehanizacijo tudi doma varnost vedno postavimo na prvo mesto. Krožna žaga WKA Uniforest je zato prva izbira mnogih zadovoljnih uporabnikov.

Sekanje, žaganje in spravilo lesa za potrebe ogrevanja je za marsikoga vsakoletno domače opravilo. Gozdarska mehanizacija za pripravo drv delo ne le olajša in pospeši, temveč lahko ob pravilni uporabi pripomore tudi k varnosti.

Poskrbite za osebno varnostno opremo

Raba klasične namizne žage predstavlja veliko nevarnosti za manj izkušene uporabnike. Med najpogostejšimi je povratni sunek, pred katerim se zaščitimo s pravilno uporabo namenskega držala. Pred prvim zagonom in uporabo je potrebno krožno žago vedno pregledati in očistiti morebitne ostanke preteklega dela in tujke, ki bi se lahko ob delovanju žage odbili v nas. Za varno delo je bistveno dosledno upoštevanje navodil za uporabo krožne žage. Pri žaganju lesa si nadenemo tudi varnostna očala za zaščito oči pred drobnimi delci.

Rokavic se pri delu s klasično namizno žago ne priporoča, vendar pa jih brez skrbi nadenete pri uporabi krožne žage z zaščitno mrežo, kakršni sta WKA 700 ali WKA 700 CD T5 podjetja Uniforest!

Krožna žaga WKA Uniforest je vaša učinkovita, erognomska, predvsem pa varna izbira

Mnenja stroke so skupaj z izkušnjami uporabnikov v podjetju Uniforest glavno vodilo visokih varnostnih standardov razvoja in uporabe gozdarske mehanizacije. Hitro, enostavno, predvsem pa varno delo z njihovimi krožnimi žagami omogočajo:

  1. varnostna zavora, ki zaustavi krožno žago,
  2. zaščitna mreža, ki onemogoča dostop do vrtljivih delov stroja (tudi žaginega lista) med delom,
  3. prijemalo, valji na koritu in omejevalo za dolžino reza, ki so v veliko pomoč pri usmerjanju in stabilizaciji polena.

Izberite varno krožno žago – izberite WKA Uniforest na električni ali kardanski pogon s transportnim trakom ali brez, ki so na voljo v naši spletni trgovini. Preverite zalogo pri naših prodajalcih in si zagotovite hitro dobavo.